Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Facebook memories me jutros podsjetio da sam na danasnji dan prije 3 godine napravio svoj food blog. Pa kad vec ne stigoh da napravim tortu, moze i jedan od meni omiljenih recepata- focaccia!
Dekorisana s ruzmarinom, cherry paradajzom i maslinama. ⠀
⠀
Volite li vi focacciu? Ako da, pretjerate li i vi s ruzmarinom kao ja?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Focaccia bread
Sastojci
- 3 šolje brašna (360g)
- 1 šolja vode (200ml)
- 1/2 pakovanja kvasca (~5g)
- 50 ml maslinovog ulja
- začini i povrće po želji
Priprema
- Kvasac izmjesati u hladnoj ili mlakoj vodi i ostaviti da se kvasac aktivira ( ~5 min). Potom umijesiti s brasnom u tijesto, dovoljno samo da oblikujete loptu/kuglu. Nakon toga dodati ulje i umijesiti u glatko tijesto. Mijesiti 5 min. Ostaviti u dubokoj posudi i pokriti.Mirovanje najmanje 1h ( najbolje 2h)Izvaditi tijesto na oblozen pleh i rukama razvuci u zeljeni oblik. Idealno debljine oko 3cm.Dekorisati sa zacinima i povrcem po zelji i ostaviti da miruje jos 20tak min.Peci u zagrijanoj rerni na 180C 30 min.