Zdravo,
Ja sam Hajrudin Šišić, na društvenim mrežama poznatiji kao Harry Cooper.
Strast prema kuhanju i fotografiji sam pretvorio u blog. Preko četiri godine izučavam fotografiju hrane, pisanje recepata, tehnike pripreme i stajling hrane. Naravno, sve s ciljem da što ljepše prezentujem svoje recepte i fotografije na društvenim mrežama.
Šta mi je cilj?
Da kroz objektiv kamere prenesem lagane i brze tehnike pripreme recepata iz cijelog svijeta. Ono najbitnije – zanimljive recepte koje će moći pripremiti svi, od početnika pa do profesionalnih kuhara. Osim recepata, ponekad ću objaviti i savjete za pripremu odredjenih namirnica, kako ih najbolje termički obraditi, kako izvući iz njih najviše nutricionističkih vrijednosti.
O meni
Ako me slučajno pratite na Instagramu od ranije vjerovatno znate da nisam kuhar po profesiji. Sve što sam naučio bilo je ili preko interneta ili tv-a. Ono što me od malena privlači kuhanju jeste nauka koja stoji iza toga. Naravno, svi volimo vidjeti lijepo dekorisanu tortu, ali ono što me posebno privlači jesu reakcije izmedju sastojaka. Koji su to omjeri izmedju vode i brašna za idealno pecivo? Kako djeluje kvasac? To su neki od detalja koje ćete moći pročitati kroz svaki moj recept. Kao osoba koja skoro nikad ne prati recepte, svjestan sam koliko iritantno može biti kad u receptu pročitaš 112g brašna. Pa dobro je li se moglo to zaokružiti na 100g? Zbog toga želim da svaki moj recept bude kao osnovna baza na koju svako može dodati svoju individualnu čaroliju a da idalje bude ukusno.
Najdraži dio svega ovoga jeste vidjeti reakcije na recepte i fotografije jela. To mi svaki put popravi dan! Zato volim društvene mreže i jedva čekam da vidim vaše kreacije po mojim receptima.
Kako bih mogao sve vidjeti slobodno mi šaljite fotografije u inbox na Instagram-u ili Facebook-u . Ako se odlučite nešto i objaviti označite me ( @harrycoop.er ) ili stavite #harrycoopersfood kako bih sve vaše fotografije mogao objaviti na svojim storyjima!