Mekane i fine princes krofne su jednostavnije za pripremiti nego što to djeluje čitanjem recepta. Recept za princes krofne nije obiman i sigurno su to već stvari koje imate kući.
Prije same pripreme princes krofni potrebno je da imate na umu nekoliko detalja. Da bi ostale čvrste i ne splasnu nakon pečenja potrebno je da rernu zagrijete prije pečenja. Također bez otvaranja rerne tokom pečenja krofni! Time spada temepratura u rerni i prekida se pečenje krofni.
Iako djeluje 30 minuta kao dug period za pečenje princes krofni za prvi pokušaj je bolje ići na sigurno i peći ih i duže nego da ostanu sirove u sredini.
Da tijesto ne bi pucalo tokom pečenja potrebno je da premažete jajetom prije.
Princes krofne
Sastojci
- 5 jaja
- 120 g brašna
- 110 g putera
- 120 ml vode
- 1 velika kašika šećera
- mala kašika soli
Priprema
- Prokuhati vodu sa maslacem, šećerom i soli
- Kada se maslac istopio, skloniti s zagrijane plate
- Dodati brašno i miješati drvenom kutljačom
- Miješati otprilike 30 sekundi da se sve sjedini
- Potom vratiti na zagrijanu platu i nastaviti miješati do 1 minute
- Prebaciti smjesu u duboku posudu i dodavati jaje po jaje ( 4 jaja ) i konstantno mješati
- Vrećicom za dekoraciju na pleh obloženom papirom za pečenje oblikovati krofnice 3-4 cm promjera.
- Premazati jajetom
- Peći na 180 stepeni C 30 minuta