Punjeno pecivo je odlična ideja za pomalo neobičan ručak. Recept je vrlo lagano prilagoditi i možete puniti pecivo s onim što trenutno imate kući.
Ja sam ih punio s pilećim satarašom u suštini, samo sam jos na vrhu dodao sira. Tokom pečenja se sir istopio i sjedinio sve u odličan ručak!
Punjeno pecivo sa piletinom i povrćem
Neodoljivo ukusno pecivo punjeno povrćem i piletinom
Sastojci
- 500 g pšeničnog brašna
- 250 ml mlijeka
- 40 ml ulja
- 10 g kvasca jedno pakovanje
- 2 male kašike šećera
- 1 mala kašika soli
Priprema
- U mlako mlijeko dodati šećer i kvasac.
- Promiješati i ostaviti da se kvasac aktivira 5-10 minuta
- Zajedno s brašnom, u koje ste dodali sol i ulje, umijesiti glatko tijesto
- Ostaviti da miruje do 1h
- Podijeliti tijesto na 8 jednakih dijelova
- Svaki dio izvaljati u krug prečnika 15 cm
- U sredinu staviti otprilike 2-3 kašike punjenja koje ste pripremili i sir
- Podignuti jedan kraj tijesta iznad punjenja i spajati s drugim susjednim krajevima tijesta
- Tako da dobijete lopticu u kojoj je punjenje
- Vrh krajeva jednom uvrnuti tako da vam tokom pečenja punjenje ne iscuri
- Poredati na pleh za pečenje i premazati jajetom i posuti susamom
- Peći na 180 stepeni C, 30 minuta