Štrudla- jedan od klasika naše kuhinje. Zašto od nje ne napraviti pletenicu?
Sasvim jednostavni klasični recept za štrudlu samo malo drugačije prezentovano. Ako vam je potrebno više fotografije i savjeta kako je pripremiti pogledajte Highlights na Instagram profilu.
Štrudla sa čokoladnim kremom
Klasični recept za štrudlu sa čokoladnom kremom
Sastojci
- 380 g brašna
- 250 ml vode
- 5 g praška za pecivo
- 1 mala kašika šećera
- prstohvat soli
- 1 velika kašika ulja
Priprema
- U mlaku vodu dodati kvasac, promiješati i ostaviti da se kvasac aktivira 5 minuta
- Pomiješati u dubokoj posudi brašno, šećer i sol
- S vodom i uljem umijesiti glatko tijesto
- Prekriti tijesto i ostaviti da miruje 45 min do 1 sata
- Izvaljati tijesto na otprilike 1 cm debljine
- Premazati čokoladnim kremom i saviti tijesto u štrudlu
- Prerezati štrudlu po sredini
- Dijelove štrudle isplesti u pletenicu
- Premazati jajetom
- Peći na 180 stepeni C 35 minuta