Umutiti puter sobne temperature sa polovinom šećera i vanilijom
Dodati žumanjke
Istopiti čokoladu na pari i ostaviti kratko da se ohladi
Dodati u smjesu uz konstantno mješanje
Umutiti bjelanjke sa šećerom i prstohvatom soli
Prebaciti 1/3 šlaga od bjelanaca u čokoladnu smjesnu i špatulom izmješati
U ostatak šlaga dodati brašno i prašak za pecivo pazeći da smjesa ostane što prozračnija
Prebaciti je u smjesu sa čokoladom i špatulom izmješati u glatku smjesu bez grudvica
Izliti smjesu u premazan kalup
Peči 45 min na 160 stepeni C
Ohlađen biskvit prerezati na dvije jednake polovine
Premazati jednu polovinu s 300g marmelade i utisnuti u biskvit
Staviti preko drugu polovinu biskvita i premazati s ostatkom marmelade
U istopljen puter dodati komadiće čokolade i izmješati dok se čokolada ne istopi
Preliti tortu glazurom i ostaviti 2h u frižider