Bjelanke posoliti i mutiti na maloj brzini
Kada se krene formirati šlag postepeno, kašiku po kašiku, dodavati kristalni šećer
Mutiti na najvećoj brzini
Mutiti dok ne dobijete čvrst šlag i u potpunosti sjedinjen šećer sa šlagom
Šećer u prahu i bademovo brašno kratko u blenderu izmješati i sjediniti
Ubaciti u kremu od bjelanjaka pazeći da nemate grudvice šećera ili bademovog brašna
Špatulom umijesiti laganim pokretima suhe sastojke u kremu. Prebacivanjem kreme preko suhih sastojaka
Potom špatulom miješati smjesu uz zidove posude kako bi izbacili nepotrebni zrak
Miješati sve dok ne dobijete dovoljno tečnu smjesu da s masom koja pada sa špatule možete napisati broj osam
Prebaciti smjesu u vrećicu za dekoraciju
Na papir za pečenje ili silikonsku podlogu istisnuti otprilike 0.5cm promjera smjese
Istisnuti otprilike 30 puta, kako bi imali 30 polovica macaronsa
Kalup sa macaronsima nekoliko puta podignuti i pustiti da padne na radnu površinu, kako bi istisnuli balončiće zraka iz macaronsa
Ostaviti macaronse na 30 minuta ili koliko je potrebno da formiraju tanku kožicu i ne budu ljepljivi na dodir
Peći u zagrijanoj rerni na 140C 13-15 minuta
Hladne macaronse premazati kremom po izboru