Go Back

Pečeni cheesecake sa malinama

Hajrudin Šišić
Najlakši recepti za tradicionalni pečeni cheesecake
Prep Time 20 mins
Cook Time 45 mins
Period mirovanja 1 hr
Course Dessert
Cuisine American
Servings 12

Ingredients
  

  • 900 g Svježeg sira
  • 180 g pavlake
  • 100 g Šećera
  • 2 male kašike gustina / škroba za kolače
  • 1 mala kašika arome vanilije
  • 4 jaja
  • 1 limun
  • 250 g mljevenog keksa
  • 125 g putera / maslaca

Instructions
 

  • Istopljeni puter izmješati sa mljevenim keksom i utisnuti u kalup za tortu
  • Ostaviti kalup s utisnutim keksom sa strane da se ohladi
  • U dubokoj posudi izmješati : sir, pavlaku, šećer, gustin i aromu vanilije
  • miješati električnim mikserom dok se sve ne sjedini i ne dobijete glatku smjesu bez grudvica sira
  • dodavati jaje po jaje i kratko miješati. Samo da se jaja sjedine s smjesom
  • dodati rendanu koricu limuna i sok jednog limuna
  • preliti smjesu u kalup s utisnutim keksom
  • Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C na 45 min
  • ostaviti da se ohladi prije rezanja i dekoracije
  • dekorisati svježim malinama ili marmeladom od malina
Keyword cheesecake