Go Back

Cimet rolnice

Hajrudin Šišić
Najjednostavniji recept za klasične cimet rolnice
Prep Time 30 mins
Cook Time 30 mins
Resting ti e 1 hr
Total Time 2 hrs
Course Dessert
Servings 4 osobe

Ingredients
  

  • 500 g brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 9 g kvasca/ germe jedno pakovanje
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 50 g putera
  • 1 velika kašika cimeta

Instructions
 

  • Kvasac/ germu izmješati sa mlijekom i ostaviti 5-10 min da se kvasac aktivira
  • U dubokoj posudi izmješati brašno, mlijeko sa kvascem, jaje i prstohvat soli
  • Umutiti u glatko tijesto
  • Prekriti posudu folijom i ostaviti na toplom mjestu 1h
  • Na radnoj površini sa brašnom izvaljati tijesto na otprilike 1cm debljine
  • Tijesto premazati sa istopljenim puterom
  • Preko tijesta posuti šećer i cimet
  • Tijesto smotati kao štrudlu
  • Izrezati na kriške debljine 4-5 cm
  • Poredati rolnice na papir za pečenje i ostaviti da miriju 15 min, u međuvremenu zagrijati rernu na 180 stepeni C
  • Peći rolnice 25-30 min na 180 stepeni C
Keyword Cimet rolnice