Odvojiti bjelanke od žumanjaka
Bjelanke uz prstohvat soli umutiti u čvrst šlag
Pjenasto umutiti žumanjke uz postepeno dodavanje šećera, brašna, ulja i praška za pecivo
Dodati jednu trećinu šlaga od bjelanjaka u smjesu od žumanjaka
Špatulom lagano umiješati šlag u smjesu
Dodati ostatak šlaga u smjesu i lagano špatulom izmješati
U kalup dimenzija 37x24cm staviti papir za pečenje
Na papir preliti smjesu za biskvit i ravnomjerno rasporediti smjesu
Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C 10 minuta
Nakon pečenja izvaditi biskvit na kuhinjsku krpu i odstaniti papir za pečenje
Polahko, bez mnogo pritiska, saviti biskvit u rolat zajedno sa krpom
Ostaviti da se u potpunosti ohladi, otprilike 45 min
Nakon hlađenja rolat polahko odmotati
Premazati kremom od umućenog vrhnja sa mascarpone sirom i vanilin šećerom.
Premazati preko i marmeladu od jagoda
Ponovo smotati rolat uz blagi pritisak
Rezati po želji i sevirati