Go Back
lutma, nutma, potišpanja

Lutma

Hajrudin Šišić
Najsočniji recept za lutmi,nutmu ili potišpanju
Prep Time 10 mins
Cook Time 30 mins
Course Dessert
Cuisine Bosanska
Servings 4

Ingredients
  

  • 5 jaja
  • 80 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 120 ml mlijeka
  • 8 g praška za pecivo jedno pakovanje
  • 200 g brašna

Agda

  • 200 g šećera
  • 300 ml vode

Instructions
 

  • Pjenasto umutiti jaja sa šećerom
  • Dodavati postepeno mlijeko uz konstantno miješanje
  • Dodavati ulje
  • Na kraju postepeno dodavati, kašiku po kašiku, brašno i prašak za pecivo
  • Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje. 22x20cm promjera
  • Peći na 180 stepeni C, 30 min.
  • U međuvremenu pripremiti agdu
  • Vrućom agdom zaliti biksvit i ostaviti da se ohladi prije rezanja.
Keyword lutma, lutma, nutma, potišpanja, nutma