Go Back
Print
Recipe Image
Lutma
Hajrudin Šišić
Najsočniji recept za lutmi,nutmu ili potišpanju
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
mins
Cook Time
30
mins
Course
Dessert
Cuisine
Bosanska
Servings
4
Ingredients
5
jaja
80
g
šećera
80
ml
ulja
120
ml
mlijeka
8
g
praška za pecivo
jedno pakovanje
200
g
brašna
Agda
200
g
šećera
300
ml
vode
Instructions
Pjenasto umutiti jaja sa šećerom
Dodavati postepeno mlijeko uz konstantno miješanje
Dodavati ulje
Na kraju postepeno dodavati, kašiku po kašiku, brašno i prašak za pecivo
Smjesu izliti u kalup obložen papirom za pečenje. 22x20cm promjera
Peći na 180 stepeni C, 30 min.
U međuvremenu pripremiti agdu
Vrućom agdom zaliti biksvit i ostaviti da se ohladi prije rezanja.
Keyword
lutma, lutma, nutma, potišpanja, nutma