Go Back

Čorba od tikve

Hajrudin Šišić
Krem čorba od hokaido tikve
Prep Time 10 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 35 mins
Course Main Course, Side Dish, Soup
Servings 4 osobe

Ingredients
  

  • 400 g Hokaido tikve otprilike polovica
  • 400 ml kokosovog mlijeka ili vrhnja za kuhanje
  • 2 velike kašike maslinovog ulja
  • 2 male kašike curry mješavine začina
  • 400 ml vode
  • prstohvat soli i bibera

Instructions
 

  • Tikvu oguliti i isjeckati na manje komade.
  • Staviti na pleh za pečenje i preliti s maslinovim uljem.
  • Ubaciti u rernu zagrijanu na 180 stepeni C, 15 min ili dok ne bude mekana na dodir.
  • U dobuku šerpu ubaciti vodu, mlijeko ili vrnje i začine. Sve izmješati.
  • Ispećenu tikvu prebaciti u šerpu i izblendati.
  • Kuhati čorbu 10 min dok se sve ne sjedini.
Keyword Čorba od tikve, hokaido tikva, Supa od tikve