Sirova torta sa mangom i limetom
Hajrudin Šišić
Ljetna osvježavajuća sirova torta sa mangom i limetom
Prep Time 15 mins
Resting time 2 hrs
Total Time 2 hrs 15 mins
- 200 g badema
- 4-5 suhih smokvi
- 2-3 velike kašike kokosovog ulja
- 300 g indijskih oraščića
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 1 mango i limeta
- 1 velika kašika zaslađivača po želji
U multipraktiku samljeti bademe, smokve i kokosovo ulje
Smjesu utisnuti u papirom obložen kalup
Indijske oraščiće ( koje ste prethodno natopili u vodi 2-3 sata ili idealno preko noći) iscjediti i samljeti zajedno sa kokosovim mlijekom.
Dodati sok jedne limete i zaslađivač po želji ( med, agawa, javorov sirup)
Preliti smjesu oraščića i kokosovog mlijeka u kalup
Prebaciti kalup s sirovom tortom u zamrzivač na 2h
Pred serviranje izblendati svjež mango i preliti preko sirove torte
Keyword raw cake, raw mango cake, sirova torta