Go Back

Sirova torta sa mangom i limetom

Hajrudin Šišić
Ljetna osvježavajuća sirova torta sa mangom i limetom
Prep Time 15 mins
Resting time 2 hrs
Total Time 2 hrs 15 mins
Course Dessert
Servings 5 people

Ingredients
  

  • 200 g badema
  • 4-5 suhih smokvi
  • 2-3 velike kašike kokosovog ulja
  • 300 g indijskih oraščića
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 1 mango i limeta
  • 1 velika kašika zaslađivača po želji

Instructions
 

  • U multipraktiku samljeti bademe, smokve i kokosovo ulje
  • Smjesu utisnuti u papirom obložen kalup
  • Indijske oraščiće ( koje ste prethodno natopili u vodi 2-3 sata ili idealno preko noći) iscjediti i samljeti zajedno sa kokosovim mlijekom.
  • Dodati sok jedne limete i zaslađivač po želji ( med, agawa, javorov sirup)
  • Preliti smjesu oraščića i kokosovog mlijeka u kalup
  • Prebaciti kalup s sirovom tortom u zamrzivač na 2h
  • Pred serviranje izblendati svjež mango i preliti preko sirove torte
Keyword raw cake, raw mango cake, sirova torta