U mlako mlijeko stavite kvasac i 3 velike kašike šečera
Izmješajte i ostavite da se kvasac aktivira 10-15 minuta
U duboku pusudu stavite polovinu brašna, 4 jajeta i mlijeko s kvascem
Mjesiti dok ne dobijete glatku smjesu koja je malo gušća od smjese za palačinke.
Smjesu ostavite 30 minuta na toplom mjestu
Nakon 30 minuta bi trebali primjetiti mjehuriće zbog kvasca, potom stavljate ostatak brašna
Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto
Potom komadić po komadić maslaca dodajete i mijesite tijesto dok ne umijesite cijeli maslac
Tijesto prekriti u posudi i ostaviti da miruje sat vremena na toplom mjestu.
Nakon sat vremena prebaciti tijesto u frižider i ostaviti do 1h
Tijesto izvaditi na podlogu na koju ste prethodno stavili malo brašna
Razvaljati tijesto oklagijom,bez velikog pritiska, na debljinu od otprilike 1-2 cm
Istopiti mali komadic maslaca i izmješati sa šečerom i cimetom
Premazati cijelu površinu tijesta
Tijesto urolati u štrudlu i rezati na otprilike 4-5 cm debljinu
Premazati umucenim jajetom i ostaviti da miruje 30 min
Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni C 30 minuta