Go Back

Štrudla sa čokoladnim kremom

Hajrudin Šišić
Klasični recept za štrudlu sa čokoladnom kremom
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Resting time 1 hr
Total Time 1 hr 45 mins
Course Dessert
Servings 6 people

Ingredients
  

  • 380 g brašna
  • 250 ml vode
  • 5 g praška za pecivo
  • 1 mala kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 1 velika kašika ulja

Instructions
 

  • U mlaku vodu dodati kvasac, promiješati i ostaviti da se kvasac aktivira 5 minuta
  • Pomiješati u dubokoj posudi brašno, šećer i sol
  • S vodom i uljem umijesiti glatko tijesto
  • Prekriti tijesto i ostaviti da miruje 45 min do 1 sata
  • Izvaljati tijesto na otprilike 1 cm debljine
  • Premazati čokoladnim kremom i saviti tijesto u štrudlu
  • Prerezati štrudlu po sredini
  • Dijelove štrudle isplesti u pletenicu
  • Premazati jajetom
  • Peći na 180 stepeni C 35 minuta
Keyword Štrudla, Štrudla sa čokoladom