Brašno izmješajte sa vodom, dovoljno da svo brašno obuhvatite vodom
Ostaviti do 30 min da miruje
Potom dodati starter i sol
Mijesiti nekoliko minuta, proširiti starter kroz cijelo tijesto
Pokriti i ostaviti da miruje 3-4 sata
Unutar tog vremena mirovanja trebate 3 puta razvlačiti tijesto.
Svakih 30 min vlažnom rukom povlačiti krajeve tijesta prema sredini, tako da obuhvatite cijeli hljeb
Nakon toga izvaditi tijesto i pobrašniti, okrenuti na površinu koju ste pobrašnili
Bočne strane tijesta ravučete i savijete prema unutra, isto uraditi i s ostalim stranama
Okrenuti hljeb i oblikovati loptu, kuglu
Hljeb prebaciti u pobrašnjenu posudu u koju ste prethodno stavili platnenu krpu ( krpu također pobrašniti)
Prekriti kesom i ostaviti u frižider preko noći
Rernu zagrijati 30 min prije pečenja na 240 stepeni C
Potrebno je zagrijati i posudu u kojoj će se peći hljeb. Posuda mora imati poklopac
Oprezno staviti hljeb u zagrijanu posudu, poklopiti i peći 20 min
Nakon toga skloniti poklopac i peći dodatnih 25 min na 220 stepeni C