Tufahije
 Hajrudin Šišić
Hajrudin Šišić
Lagani recept za tufahije
Prep Time 20 mins
Cook Time 20 mins
Resting time 20 mins
Total Time 1 hr
	
    	
		Course Dessert
Cuisine Bosanska
 
    
 
- 6  jabuka
- polovina male kašike cimeta
- 1 vanilin šećer ili druge arome vanilije
- 60 g šećera otprilike pola šolje
- 150 g orašastih plodova ili mljevenog keksa orasi,bademi 
- 200 ml vrhnja za kreme 
- 1 velika kašika meda
- Oguliti i očistiti sredinu jabuke 
- Skuhati jabuke u vodi sa cimetom, vanilin šećerom i šećerom 
- Kuhati dok ne budu mekani, otprilike 15 min 
- Jabuke izvaaditi iz vode i ostaviti 20 min da se ohlade 
- Umutiti vrhnje 
- Dodati u vrhnje mljevene orahe ili keks i med 
- Napuniti jabuke kremom i dekorisati