Go Back
Print
Recipe Image
Focaccia sa maslinama i ruzmarinom
Hajrudin Šišić
Osnovni recept za talijansku pogaču sa maslinama i ruzmarinom
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
mins
Cook Time
30
mins
Resting time
1
hr
20
mins
Total Time
2
hrs
Course
Breakfast, Main Course, Side Dish, Snack
Cuisine
Italian
Ingredients
360
g
pšeničnog brašna
200
ml
vode
5
g
kvasca
50
ml
maslinovog
začini i povrće po želji
Instructions
U hladnoj ili mlakoj vodi promiješati kvasac i ostaviti 5-10 min
Pomiješati u dubokoj posudi brašno i vodu, dovoljno samo da obuhvatite brašno vodom
Dodati maslinovo ulje i mijesiti 5-7 min u glatko tijesto
Pokriti i ostaviti da miruje do 1h
TIjesto izvaditi na pleh i oblikovati u željeni oblik, idealno debljine oko 3cm
Dekorisati začinima i ostaviti da miruje 20 minuta
Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C 30 minuta
Keyword
focaccia