u dubokoj posudi brašno, sol i proključalu vodu drvenom kutljačom umijesiti u tijesto.
Tijesto mijesiti 5 min, prekriti dolijom i ostaviti da miruje 1h
U međuvremenu pripremiti mesno punjenje za dumplings.
Piletinu sitno isjeckati i dodati u blender sa začinima. Sve usitniti i sjediniti.
Tijesto nakon mirovanja podijeliti na 12 jednakih dijelova
Svaki dio tijesta na radnoj površini izvaljati na tanko kružnog oblika tijesto. Otprilike 8-10 cm promjera
Uzeti tijesto u ruku i staviti u sredinu veliku kašiku mesne smjese
Preklopiti jedan kraj i utisnuti prstima tijesto, tako da nemate otvorenih dijelova. Baš kao klepe
Zagrijati ulje u tavi na srednje jaku temperaturu
Pržiti dumplings 2-3 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju tijesta.
Potom skloniti tavu sa zagrijane površine i dodati 1/3 šolje vode. Pokriti tavu poklopcem i vratiti tavu na srednje jaku temepraturu i ostaviti ih tako 6-8minuta. Vodena para će uz prženje da dovoljno skuha piletinu unutra.
Servirati uz neki sos ( soja sos, crveni ljuti sos)