U dubokoj posudi izmješati sve suhe sastojke
Dodati mlijeko, 2 jaja i istopljeni puter
Zamijesiti glatko tijesto, pokriti i ostaviti da miruje 1h
Nakon mirovanja tijesto prerezati na 4 jednaka dijela
Svaki dio tijesta izvaljati kao pizzu, promjera otprilike 20-25cm
Prvi dio tijesta staviti na papir za pečenje i pleh i premazati sa marmeladom
Prekriti sa drugim slojem izvaljanog tijesta, pazeći da budu podjenako prekriveni krajevi
Premazati i drugi sloj te staviti treći koji također treba premazati.
Na kraju dodati i četvrti sloj i njega ne premazati
U sredinu štrudle staviti času ili šolju i tijesto prerezati od čase do ruba kroz sve slojeve. Tako da dobijete četiri jednaka dijela
Potom po sredini svakog dijela ponovo prerezati tako da dobijete osam jednakih dijelova
Ponoviti korak još jednom, tako da na kraju dobijete 16 jednakih dijelova
Dva susjedna dijela uzeti u ruke i dva puta saviti u suprotnom smijeru i krajeve spojiti.
Ponoviti i sa ostatkom štrudle
Štrudlu premazati umućenim jajetom
Peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni C, 30-35 minuta